4e wandeldag
14 september 2024 - Houten, Nederland
Vanmorgen na een tijdelijk ontbijt op weg naar Callas des Reis.
Het was nog frisjes en het duurde even voordat we de stad uit waren.
Ook wéér klimmen en dalen, en eerst door de oude stad en industrie gebied, over verharde en onverharde wegen.
En na de eerste koffiepauze weer snel op weg, de route vandaag was 23 km.
We liepen de Romeinse oude brug over en klommen omhoog door smalle straatjes in kleine dorpjes.
Jammer dat de kerkjes nog gesloten waren.
We wandelen veel door de wijngaarden, ontzettend veel druivenstokken en veel druiven die we ook eens hebben geproefd, ze smaakten heerlijk zoet.
We wandelden zelfs onder de wijnstokken door, een mooie doorgang voor de pelgrims.
Al snel was het erg warm, gelukkig dat er een windje stond .
Na een tweede stop met een lekker huis gemaakt stuk cake met druiven, vervolgden we onze route en kwamen rond 14.30 uur aan op onze bestemming een prachtige b,&b in Callas des Reis.
Daar maar eens eerst lekker douchen en uitrusten voordat we de stad gingen verkennen.
Een oude kerk en heel veel.mooie pleintjes om lekker te genieten van een wijntje.
In de stad een oud park met vijvers waar de locale bevolking s'avonds een wandeling maakt en waar de jongeren verblijven.
Om 20.00 uur een restaurant opgezocht waar we lekker hebben gegeten en kennis hebben gemaakt met een ingenieur en een dokter of laborant uit het ziekenhuis.
Het ging er luidruchtig aan toe, de Spanjaarden komen met hele families eten en kletsen luidruchtig.
Morgen een route van 18 km dus maar snel het bed opgezocht.
Ank:15 september 2024Weer mooie kerkjes en veel druiven. Vannavond neem je lekker een wijntje. Best veel km
Joyce Arends:15 september 2024Morgen Mariet een mooi reisverslag ,ik wens je nog fijne en mooie wandeldagen.